Ana içeriğe atla

Genel Forum Siteleri | En İyisi Hangisi

Genel forum siteleri arasında en iyisi hangisi son dönemde çok merak ediliyor. Bunun en büyük nedeni, Twitter, Instagram, Tiktok gibi sosyal medya platformlarının giderek birer reklam aracına dönüşmesi ile birlikte, önce eski nesil forumcular sonra da onların ardından gelen yeni nesil sosya medya takipçileri yavaş yavaş forumlara yönelmeye başladı.

Türkiye'nin eski forumlarının birçoğunun yerinde yeller eserken, meydan maalesef 1 - 2 senelik amatör forumlara kaldı. Bazıları o kadar amatörce forumculuk yapıyor ki, artık miadını doldurmuş ve bir sürü güvenlik açığı içeren vBulletin 3.8 serisini kullanıyor. Üstelik, bu forumların doğru düzgün mobil desteği de yok. Size tavsiyemiz, vBulletin 3.8 kullanan sitelere güvenip de kişisel bilgilerinizi, mail adresinizi ve hepsinden önemlisi IP adresinizi emanet etmemeniz.

Eğlenceli genel forumlar arasında da hızla zirveye tırmanan Dipsiz Forum'un geçtiğimiz ay kapanması ile, maalesef her konuda özgürce tartışabileceğiniz ve sorularınıza cevaplar bulabileceğiniz Türkiye forumları arasında pek seçenek kalmadı. Dipsiz Forum, eski forumculuk geleneğini devam ettiren ve yöneticilerin değil üyelerin üstün olduğu bir forum platformuydu.

FORUM NEDİR?

Internet forumu, katılımcıların tartışma için konu açabileceği ve herhangi bir mesaja cevap verebileceği bir ortamdır. Başka bir deyişle, bir tartışma forumu, insanların belirli bir konu hakkında tartışmak için toplanabilecekleri bir web sitesidir.

Örneğin, spor arabalar, elektrikli arabalar vb. için ayrı kategorilere sahip “Araba Forumu” adlı bir tartışma forumu olabilir. Bir kişi foruma üye olabilir ve kategorilerden birinde konu oluşturabilir. O zaman diğer insanlar bu konuya cevap verebilir. Örneğin, birisi yeni bir spor arabada bulunan yeni özelliklerden bahseden bir konu yayınlayabilir. Sonra başkaları o konuya, bu özellikler hakkında ne düşündükleriyle cevap verebilir.

Ortak bir ilgi alanı etrafında genel tartışma için veya hatta bir soru-cevap sitesi olarak bir tartışma forumu kullanabilirsiniz. Web sitelerinin, insanların ürünü, hizmeti veya organizasyonu tartışmaları ve hatta birbirlerine yardım etmeleri için web sitelerine bir tartışma forumu eklemesi yaygındır.

Müşteri destek taleplerini azaltır, arama motoru optimizasyonu için harikadır ve bir topluluk duygusu yaratır. Ayrıca genellikle reklam göstererek, kategoriler için ücretli abonelikler oluşturarak, sponsorluklar alarak, bağlı kuruluş bağlantılarını kullanarak vb. para kazanılabilir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Türkçe Forumlar Aktifliğini Yitiriyor Mu?

 2000'lerin başlarında müthiş bir çıkış yakalayan ve internetle tanışan 80'ler kuşağını bilgisayar başına bağlayan internet forumları, zaman geçip sosyal medya platformları ortaya çıktıkça popülerliğini kaybetti gibi gözüküyor. Özellikle Facebook, Instagram, Twitter ve benzeri birçok platformun arka arkaya internet dünyasına katılmasıyla, insanlar bu geniş dünyalara kaydı ve kendi kimliği ile buralarda yer almaya, gezip gördüklerini paylaşmaya ve yeni insanlarla tanışmaya başladı. Peki ne oldu da forumlar popülerliğini yitirdi veya günümüzde forumlar hala popüler olabilir mi? Gelin birlikte inceleyelim: vBulletin vBulletin forum PHP üzerinde yazılmış ve her ihtiyaca cevap veren, vBulletin blog ile üyelerin blog ihtiyacını bile forum üzerinde karşılayan geniş bir platformdu. Zamanı için en ileri yazılım tekniklerini kullanan vBulletin, bir dönem internetin en popüler yazılımlarından biriydi. Özellikle vBulletin 3.x serisi neredeyse her forumun temelini oluşturuyordu. Günümüzde h